Hvad er en kontinentalseng?

Hvad er en kontinentalseng?

Hvad er en kontinentalseng?

Kontinentalsenge er en af ​​de mest populære sengetyper i øjeblikket og derfor har vi skrevet denne vejledning, der dels forklarer, hvad en kontinentalseng er, hvordan den er bygget og hvad du skal være opmærksom på inden køb. 

 

Kontinentalsenge skiller sig ud fra andre senge

Vi bliver til tider spurgt af vores kunder, hvad en kontinentalseng er og hvordan den er anderledes fra andre typer af senge. En kontinentalseng skiller sig ud fra andre senge ved, at den er bygget af lag - nærmere betegnet er sengen bygget op på tre madraslag:

- En boxmadras, der danner bunden af ​​sengen

- En springmadras i midten, der justerer sengens komfort og som oftest kan vendes efter årstider

- En topmadras, som er toppen af ​​den seng, du ligger på.


Et andet særpræg ved en kontinentalseng er, at den ikke bruger en ramme og en lamelbund, som er kendt fra andre sengetyper. Sengen består udelukkende af de tre madrasser og bliver derfor meget højere end de sædvanlige senge. Det er praktisk, hvis du enten vil forebygge eller lider af ryg- eller ledproblemer i benene, da sengen er nem at stige ud af.


Samtidig undgår du problemet med en revne i midten af ​​sengen på grund af topmadrassen, da dobbelte kontinentalsenge på henholdsvis 160x200 og 180x200 cm er dækket af en topmadras, der strækker sig over hele sengens overflade. 


Når du vælger en kontinentalseng, skal du huske på, at en god sovekomfort starter med kvaliteten af ​​din seng. Det er madrasserne, der bærer og understøtter din krop gennem natten. Derfor er kombinationen af tre madrasser betydeligt bedre, end hvis du kun lå på en enkelt madrastype. Det er ikke uden grund, at kontinentalsenge også kaldes for “Prinsessen på ærten”-senge.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en kontinentalseng? 

Når du skal købe en ny kontinentalseng, skal du følge denne tjekliste. Det sikrer, at du får en holdning til alle de vigtigste parametre for dit valg af kontinentalseng:

- Sengens størrelse

- Den samlede kvalitet af de tre madrasser

- Kan topmadrassen vaskes?

- Din kropsvægt bestemmer valget af fasthed og madrastype


Din vægt er relevant i valget af seng. 


Det er nemlig meget relevant, hvad du vejer, når du skal vælge seng. Vejer du under 80 kg, anbefaler vi, at du vælger en springmadras med pocketfjedre og en medium fasthed. Ligger du mellem 80 til 100 kg i vægt, anbefaler vi en springmadras med pocketfjedre, der er fast. Ved 100 kilo eller derover, anbefaler vi, at man vælger en multipocket springmadras med ekstra fasthed. 

Fastheden i sengen fortæller, hvor bløde fjedrene er. En medium fasthed har mere elastiske fjedre end en seng, der er fast. Derudover er der flere fjedre i en multipocket madras, som derfor er velegnet til mennesker med en +100 kg vægt.

Har du sprøgsmål til valget af seng, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til at guide dig på telefon, chat eller mail. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.